Team

Onze talents

We zijn onwijs trots op de talentvolle trainees die we bij ons in dienst hebben. Het is ons doel om jaarlijks een nieuwe lichting ‘Talents’ te laten starten. We kiezen bewust voor een gemixte groep waarin ieder hun eigen unieke vaardigheden, dromen en natuurlijk persoonlijke leerpunten brengt. Deze diversiteit aan talenten zetten we graag in om impact te maken bij onze opdrachtgevers. 

Wat al onze trainees bindt, ongeacht hun persoonlijke verschillen, is de intrinsieke drive voor het vakgebied van gedragsverandering, leergierigheid en onstilbare honger naar groei, de moed om fouten te maken en daarvan te leren, een proactieve instelling, de behendigheid om te navigeren door onzekerheid en hun doorzettingsvermogen. Deze combinatie van persoonlijke talenten en gedeelde waarden maakt hen tot de krachtigste motor achter onze missie.

Ze staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen bij uitdagingen op het gebied van gedrags- en organisatieverandering. Ze hebben zin om impact te maken op verschillende vraagstukken en transities waar onze maatschappij voor staat. 

Benieuwd wie onze Talents zijn? Ze stellen zich graag aan je voor!

Ontmoet ons

Met wie wij werken

Meer informatie en contact

Interesse of nog onbeantwoorde vragen? Wij vertellen je graag meer. Neem contact met ons op via het contactformulier of neem direct contact op met iemand uit ons team!

Daantje van der Poel

Gewapend met mijn sterk moreel kompas en een gezonde dosis optimisme, ben ik aan mijn carrière begonnen. Mijn achtergrond in de sociale psychologie en mijn droom om bij te dragen aan een betere wereld leidden mij al snel naar het veld van gedragsverandering.

Ik ben van alle markten thuis en dankzij mijn brede interesse en leergierigheid pak ik nieuwe thema’s en vraagstukken met enthousiasme aan. Voor mij is elke opdracht interessant, zolang het maar bijdraagt aan een prettige samenleving voor iedereen, waarin respectvol wordt omgegaan met elkaar en de omgeving.

Hoewel dit soms een uitdaging kan zijn, geeft het mij juist energie. Met het motto “je ontdekt pas of iets haalbaar is als je het probeert”, en de daarbij horende inzet en doorzettingsvermogen, heb ik al veel bereikt. Dit heb ik in het eerste jaar van mijn traineeship bewezen door het ontwikkelen van integrale gedragsstrategieën voor campagnes en het uitvoeren van complexe klantreisanalyses.

Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het ontwikkelen en geven van workshops en lezingen, en ben ik een trotse mentor binnen de postacademische opleiding tot gedragsveranderaar. Momenteel zet ik mijn expertise fulltime in binnen het gedragsteam van de gemeente Enschede.

Lineke Hiemstra

In een ander leven stond ik nu apengedrag te observeren in de jungle. In plaats daarvan verslind ik de boeken van primatoloog Frans de Waal in mijn vrije tijd en hou ik me fulltime bezig met het gedrag van mensen.

Tijdens mijn masters milieupsychologie en duurzame ontwikkeling leerde ik hoe ik die interesse in gedrag kan inzetten voor een groene en sociale wereld. Ik ben in mijn element binnen projecten waar zowel mens als dier en natuur beter van worden. Een van de leukste projecten waar ik aan heb gewerkt was een gedragsinterventie die ertoe leidde dat bezoekers van een dierentuin de loslopende dieren beter met rust lieten.

Als gedragsveranderaar vind ik het belangrijk om altijd het beste in de ander te zien. Mijn favoriete quote uit het boek Switch beschrijft dit goed: ‘A good change leader never thinks, “Why are these people acting so badly? They must be bad people”. A change leader thinks, “How can I set up a situation that brings out the good in these people?”’.

Verder ben ik gek op onderzoek en kun je me wakker bellen voor een leuke data-analyse.

Uit welke groep mensen wil jij het beste halen? Ik help je graag! 

Melanie Molenaar

“Het meervoud van lef is leven.” Wat ooit als een grappig motto bedoeld was, is inmiddels werkelijkheid geworden. De laatste jaren zoek ik naar manieren om mezelf zowel persoonlijk als professioneel uit te dagen, om zo mijn talenten verder te ontdekken en ontwikkelen.

Met een achtergrond in economische psychologie zet ik mijn ontdekkingstocht enthousiast voort op het gebied van financiële beslissingen, gezondheidsgedrag, sociale zekerheid en de complexiteit die daarbij komt kijken. Dankzij mijn kennis van diverse onderzoeksmethoden breng ik de beweegredenen van mensen nauwkeurig in kaart. 

Mijn belangrijkste missie is om de problemen te verlichten van mensen die te maken hebben met financiële zorgen en uitdagingen. Dit doe ik door deze doelgroepen een stem te geven en het systeem zowel gedrags- als mensvriendelijker te maken. Maar daar houdt het niet op. Om gedragsverandering de rol binnen de aanpak van maatschappelijke vraagstukken te geven die het verdient, streef ik ernaar om op een authentieke manier anderen te ondersteunen in het bekijken van problemen vanuit een gedragsperspectief. Zo maken we samen de wereld steeds een beetje mooier én eenvoudiger. 

Bel me dus gerust voor uitdagende vraagstukken op het gebied van financieel welzijn, gezondheidsgedrag en/of beleid. Ik sta klaar voor advies, inspiratie en gedegen onderzoek.

Thom Eisenga

Soms voel ik me als een kind dat voortdurend vragen stelt: “Waarom doen we wat we doen?”, “Wat is de vraag achter de vraag?” en “Wat is het grotere plaatje?”. Terwijl ik bezig ben met het ontrafelen van deze vragen, dienen zich steeds meer vragen aan: “Is er wel een oplossing?”, “Hoe weten we dat we het juiste doen?”. Hoe meer ik mijn best deed om antwoorden te vinden, hoe minder antwoorden ik kreeg. Langzamerhand realiseerde ik me dat ik eerst mezelf vragen moest stellen: “Wat is mijn grotere plaatje?”. 

Mijn ultieme droom is een grenzeloze, groenblauwe, liefdevolle bal. Toegegeven, misschien is dit een ietwat ambitieus doel, maar is er ooit iemand kleiner geworden van het dromen van grote dromen? Toch, het is frustrerend om te zien hoe de aarde en haar prachtige bewoners op allerlei manieren uitgewrongen worden. Om met die frustratie om te gaan, ben ik op zoek gegaan naar de grootste kleine of kleine grootse dingen waarop ik wél invloed kan uitoefenen: mensen in mijn omgeving helpen met vraagstukken waar zij niet uitkomen. 

Dus als je (organisatieverandering, transitie- of misschien een katten-)puzzel hebt waarbij de stukjes niet lijken te passen, stuur dan een bericht. Ik denk graag met je mee!

Melissa Warmerdam

Het mooier maken van de wereld met gedragsverandering: dat is mijn doel. Menselijk gedrag vind ik fascinerend, wat heeft geleid tot mijn achtergrond in kind- en jeugdpsychologie, sociale psychologie, en gedragsverandering.

Ik streef ernaar het voor anderen (en mezelf) makkelijker te maken om gedrag te vertonen dat zowel goed is voor ons zelf als voor de maatschappij. Zo heb ik onderzoek gedaan naar factoren die consistent sporten bevorderen en werk ik mee aan projecten rondom de energietransitie. Ik ben iemand die van aanpakken houdt en ben zeer resultaatgericht. In mijn rol binnen het team van duurzaamheid en mobiliteit zet ik mijn vaardigheden in om mensen te enthousiasmeren en samen te werken aan betekenisvolle oplossingen.

Ben je op zoek naar een gedreven professional die niet terugschrikt voor een uitdaging, iemand die mensen kan mobiliseren en inspireren voor een duurzamere wereld? Laten we dan contact opnemen en samen nadenken over hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!

Fie van Weering

Fie-van-Weering

Al van jongs af aan voel ik de drive om bij te dragen aan een betere wereld. Mijn pad naar de manier waarop ik dit wilde doen, was echter niet rechtlijnig. Ik begon mijn studie met een Bachelor in Biologie, waar ik veel onderzoek deed, zowel in het laboratorium als in het veld, en leerde rapporteren met een focus op details en kwaliteit. Mijn interesse in (menselijk) gedrag leidde me uiteindelijk naar een master in Psychologie, waar ik me verdiepte in de fascinerende wereld van gedragspsychologie.

Bij BCG werk ik met veel passie aan vraagstukken gerelateerd aan gezondheid en duurzaamheid om de wereld een beetje mooier te maken. Deze thema’s brengen mijn verschillende achtergronden en disciplines prachtig samen! Ik werk het liefst in teamverband, waarbij er niets mooiers is dan samen met collega’s brainstormen over kansrijke oplossingen die onze opdrachtgevers helpen hun doelen te bereiken. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking, waarbij “één plus één drie is” voor mij zeker geldt.

Heb je een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid waarbij je gedragsadvies kunt gebruiken? Stuur me dan een bericht. Laten we samen een moment plannen voor een (digitaal) kopje koffie!

Lobke de Bruin

Lobke-de-Bruin

Het oplossen van puzzels binnen diverse gedragsthema’s is wat ik zo geweldig vind aan dit vak. Tijdens mijn bachelor in psychologie heb ik de stukjes van mijn eerste gedragspuzzel gelegd, waardoor mijn interesse in gedragsverandering nog meer werd aangewakkerd. Daarna, tijdens de masters ‘Behavioural Science’ en ‘Gedragsverandering’, kreeg ik meer en gevarieerdere puzzelstukjes aangereikt. Hierdoor werd mijn gereedschapskist verder gevuld, zodat ik steeds complexere puzzels kan oplossen.

Als Behavior Change Talent kan ik mijn gereedschapskist nog verder uitbreiden en sta ik klaar om de puzzels van diverse opdrachtgevers op te lossen, liefst met een vleugje creativiteit.
Maar puzzels oplossen doe ik niet alleen. Ik werk graag samen met collega’s en opdrachtgevers om na te denken over de beste plaatsing van elk stukje voor een prachtig eindresultaat. Op deze manier leren we van elkaars vaardigheden. Samen bereik je meer.

Mijn voorkeur gaat uit naar opdrachten op het gebied van duurzaamheid, maar ik heb een brede interesse en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. Dus als je hulp nodig hebt bij een uitdagende gedragspuzzel, dan kun je rekenen op mijn creativiteit, enthousiasme en gestructureerde aanpak. Leggen wij het volgende puzzelstukje samen neer?

Fleur Cerfontaine

Fleur-Cerfontaine

“We see the world, not as it is, but as we are”. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een ander?Al van jongs af aan vind ik mensen interessant, en probeer ik me te verplaatsen in andermans schoenen.

Deze interesse in sociale psychologie heb ik op latere leeftijd verder uitgediept tijdens de master Behavior Change, waar ik geleerd heb om een gedragsprobleem gestructureerd te analyseren en me (nog beter) te verplaatsen in een doelgroep.

Als Talent krijg je de kans om theorie om te zetten in praktijk, nauw samen te werken met opdrachtgevers, en echt verschil te maken. Het blijft gaaf om projecten waar we aan gewerkt hebben ‘in het wild’ terug te zien. Ik denk dat het belangrijk is dat we werken aan een toekomst voor iedereen. Of het nou gaat om duurzaamheid, gezondheid of organisatieverandering. Ik wil me inzetten voor doelgroepen die niet vooruit komen en ze helpen om stappen in de juiste richting te zetten. Dat vind ik echt de moeite waard.

Ik zou graag aan nog meer projecten werken waarbij de mens centraal staat, met thema’s zoals inclusie. Als je om je heen kijkt, waar zie jij dan ruimte voor verbetering?