Ons verhaal

Hoe het begon

‘Dat is de aard van het beestje’ of ‘dat kun je niet voor een ander bepalen’ zijn
veelgehoorde uitspraken over menselijk gedrag. Daar zijn wij het hartgrondig niet mee eens. Wij geloven dat je het gedrag van mensen – van een individu tot aan een groep – positief kan beïnvloeden en daardoor in de juiste richting gestuurd kan worden. En dat geloven we niet alleen: we weten het. 

De afgelopen jaren nam de maatschappelijke wens toe om meer te begrijpen van het menselijk handelen. Dat bleef ons niet onopgemerkt. We verzamelden onze kennis en ervaring vanuit de universiteit en het bedrijfsleven. We volgden onze ondernemersdroom: de Behavior Change Group werd een feit. De tak Behavior Change Talents is later opgericht, waarmee het gat werd gedicht tussen de behoefte aan talentvolle gedragsveranderaars en de praktijk. Binnen Behavior Change Talents worden deze talenten opgeleid – klaar om de wereld te veroveren.

oprichters Rick van Baaren, Mattheis van Leeuwen, Tim Wolters

Prof. dr. Rick van Baaren

Rick heeft gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland en is er mede schuldig aan dat mensen er volop enthousiast en in groten getale mee aan de slag zijn gegaan. Hij is een echte kwartiermaker en ziet eerder waar het veld heen gaat/moet dan een ander.

Dr. Mattheis van Leeuwen

Mattheis is de coördinator van de 1ste Masteropleiding ter wereld op het gebied van gedragsverandering en tevens hoofddocent van de eerste postacademische opleiding tot gedragsveranderaar. Hij is een docent in hart en nieren: meedogenloos op kwaliteit en objectiviteit, maar altijd met oog voor de praktijktoepassing. Daarnaast is hij een zeer goed gewaardeerde spreker.

Tim Wolters

Als geboren ondernemer laat Tim een spoor van succesvolle initiatieven achter zich. Zo creëerde hij groeimogelijkheden binnen verschillende organisaties, ontwikkelde hij toezichtprogramma’s voor de overheid en richtte hij twee onderzoeks- en adviesbureaus op. Hij is een onnavolgbare verbinder en innovator en ziet kansen waar een ander ze niet ziet, ook in uw organisatie.

Meer informatie en contact

Interesse of nog onbeantwoorde vragen? Wij vertellen je graag meer. Neem contact met ons op via het contactformulier of neem direct contact op met iemand uit ons team!