Over ons

We merken dat steeds meer organisaties op zoek zijn naar talentvolle gedragsveranderaars of direct hulp nodig hebben bij gedragsvraagstukken. Daarom hebben we het initiatief genomen om ambitieuze gedragsveranderaars en vooruitstrevende organisaties samen te brengen.

Over ons initiatief

Wij geloven dat organisaties beter in staat zijn om echt verschil te maken als ze meer met de beschikbare wetenschappelijke kennis van gedragsverandering doen. Pas als je echt weet hoe gedrag tot stand komt en wat er speelt bij je cruciale doelgroepen kun je ze gericht in beweging krijgen en houden. Steeds meer organisaties beseffen dat ook, maar weten niet hoe ze deze kennis het beste in huis kunnen halen.

Daarom helpen wij organisaties hierbij. Wij werken met ambitieuze jonge gedragsexperts als katalysator voor verandering in organisaties. Onze talenten zijn zorgvuldig geselecteerde jonge professionals met een mastertitel in de gedragswetenschappen. Zij vormen de brug tussen de praktijk en de wetenschap: ze gaan in de organisaties evidence based aan de slag om gedrag te veranderen.

Behavior Change Talents is een initiatief van Behavior Change Group. Behavior Change Group brengt haar opdrachtgevers de benodigde kennis en kunde bij op het gebied van gedragsverandering. Met als einddoel dat de organisaties uiteindelijk op eigen benen kunnen staan en zelf aan de slag gaan met de voor hen belangrijke thema’s. Dit doen we door organisaties te inspireren, op te leiden en hen te begeleiden bij de toepassing van die kennis in de praktijk. Onze opdrachtgevers hebben capaciteit nodig voor het oplossen van gedragsvraagstukken en zijn daarom op zoek naar talentvolle gedragsveranderaars om hun organisatie te versterken. Door onze nauwe band met de Radboud Universiteit zitten we dicht op de bron van aanstormend talent. Daarom brengen we in ons Behavior Change Talent Traject ambitieuze gedragsveranderaars en vooruitstrevende organisaties samen.

Met onze talenten halen organisaties de benodigde nieuwe kennis en capaciteit in huis om direct aan de slag te gaan. Tegelijkertijd geven wij jonge gedragsexperts de kans om in een tweejarig programma hun expertise verder uit te bouwen en zichzelf volop te ontwikkelen.

Ons team

Niks is zo leuk als werken met jonge, enthousiaste mensen. Met een hoop creativiteit en frisse energie brengen onze talenten dagelijks de boel in beweging, niet alleen bij onze opdrachtgevers maar zeker ook bij onszelf. Maak hieronder kennis met ons team:

Prof. dr. Rick van Baaren

Hoogleraar Gedrag & Maatschappij, ondernemer in gedragsverandering en internationaal erkend expert in (onbewuste) beïnvloeding. Rick heeft gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland en is er mede schuldig aan dat mensen er volop enthousiast en in groten getale mee aan de slag zijn gegaan. Hij is een echte kwartiermaker en ziet eerder waar het veld heen gaat/moet dan een ander.

Dr. Matthijs van Leeuwen

Matthijs is de coördinator van de 1ste Masteropleiding ter wereld op het gebied van gedragsverandering en tevens hoofddocent van de eerste postacademische opleiding tot gedragsveranderaar. Hij is een docent in hart en nieren: meedogenloos op kwaliteit en objectiviteit, maar altijd met oog voor de praktijktoepassing. Daarnaast is hij een zeer goed gewaardeerde spreker.

Tim Wolters

Als geboren ondernemer laat Tim een spoor van succesvolle initiatieven achter zich. Zo creëerde hij groeimogelijkheden binnen verschillende organisaties, ontwikkelde hij toezichtprogramma’s voor de overheid en richtte hij twee onderzoeks- en adviesbureaus op. Hij is een onnavolgbare verbinder en innovator en ziet kansen waar een ander ze niet ziet, ook in uw organisatie.

Drs. Kevin de Goede

Kevin gelooft dat de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag, opgelost kunnen worden met een mensgerichte aanpak. Hij is een echte doorzetter die uitdagingen ziet in plaats van problemen. Zijn achtergrond als sociaal psycholoog en ondernemer maakt hem tot een creatieve out-of-the-box denker met veel parate, praktisch inzetbare kennis.

Drs. Ester Geschiere

Ester gelooft in het talent van young professionals en is een echte ondernemer. Als strategisch en conceptueel denker houdt ze zich graag bezig met het opzetten en uitbouwen van bedrijfsconcepten. Daarbij is haar kracht het oog voor de ‘zachte’ kant: de mensen en hun ontwikkeling. Als psycholoog en coach ziet zij als geen ander wat onze talenten in hun mars hebben en wat er voor nodig is om hun potentieel ten volste te laten groeien.

Drs. Gert Slob

Gert is altijd al geboeid geweest door wat mensen drijft en wat hen bezighoudt, zo voerde hij op 11-jarige leeftijd al zijn eerste sociaal psychologische ‘experiment’ uit. Inmiddels is hij een ervaren gedragspsycholoog en is hij ervan overtuigd dat het aanboren van de juiste intrinsieke drijfveer de sleutel voor blijvende gedragsverandering is.

Drs. Rob Bulterman

Door zijn fascinatie voor verhalen, en hoe een goed verhaal mensen écht aanzet tot gedrag, koos Rob ooit voor een carrière in de gedragsverandering. Inmiddels combineert hij zijn werk als gedragspsycholoog met het werken als docent in de opleiding Psychologie en de Master Gedragsverandering. Niet alleen werkt hij daardoor dagelijks op het snijvlak tussen theorie en praktijk, maar hij is in die docerende rol ook nog eens zélf non-stop bezig met het overbrengen van het juiste verhaal.

Drs. Myrthe Veeger

Myrthe raakt geïnspireerd door de irrationele en onbewuste werking van menselijk gedrag. Haar doel is om met haar kennis en ervaring in de gedragswetenschap mensen op een doordachte en positieve manier verder te helpen. Met haar enthousiasme zoekt ze het liefst naar oplossingen voor de korte én lange termijn, om zo gedrag duurzaam te veranderen.

Drs. Sanne Reijnen

Sanne is geboeid door drijfveren van het gedrag van de mens. Ze heeft een achtergrond in bedrijfskunde en psychologie waardoor ze haar expertise goed kan plaatsen in de praktijk van het bedrijfsleven. Haar brede achtergrond gaat gepaard met een grote creativiteit en oog voor toepasbare oplossingen. Ze krijgt energie van vernieuwende projecten en weet ook anderen daarover te enthousiasmeren.

Drs. Sjors van de Schoot

Wat drijft ons mensen? En waarom? Tot welk gedrag leidt dat en hoe kun je dat veranderen? Deze vragen houden Sjors dagelijks bezig. Voor zijn afstudeeronderzoek zorgde hij ervoor dat studenten minder afval lieten slingeren in collegezalen en won de ‘Science in Practice Award’ voor beste thesis. Hij is nieuwsgierig en onderzoekt waarom mensen doen wat ze doen. Met die kennis wil hij de wereld mooier en leuker maken. Hij heeft een sociale antenne, oog voor detail en komt met een portie droge humor.

Drs. Tjits van Lent

Tjits wil graag de brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk. Zo voerde ze haar afstudeeronderzoek gedeeltelijk uit op het festival Lowlands. Ze denkt graag buiten de gebaande paden en wordt blij van projecten waar ze haar creativiteit in kwijt kan. Dit om langdurige gedragsverandering te realiseren, iets waar Tjits een leuke uitdaging in ziet. Ze krijgt energie van de mensen om haar heen en wil deze energie dan ook gebruiken om betekenisvol werk te doen voor anderen.

Drs. Sterre Smeets

Sterre haar ambitie ligt bij het veranderen en verbeteren van organisaties en bijbehorende interne processen. Haar masterthesis ging over het implementeren van een continue verbetercultuur en welk gewenste gedrag hierbij nodig is. Als bedrijfskundige ligt haar passie vooral bij de zachte kant van organisaties. Volgens haar gaat iedere organisatieverandering uiteindelijk over het veranderen van gedrag. Door haar enthousiasme en nieuwsgierigheid wordt zij gedreven om zichzelf te blijven ontwikkelen en samen tot de beste oplossing te komen.

Drs. Dané Mulder

Gedragspsychologie geeft Dané een inkijkje in de belevingswereld van mensen. Waarom doen mensen dat wat ze doen en hoe kan zij haar kennis inzetten om hun keuze op een positieve manier te veranderen? Dit zijn vragen die haar enorm fascineren en waar Dané zich het liefst elke dag mee bezig houdt. Daarnaast vindt zij het ontzettend leuk om haar kennis over de Sociale Psychologie door te geven aan anderen.

Drs. Kyron Olmeijer

Mensen helpen het beste uit zichzelf naar boven te halen, dat is waar Kyron zich voor wilt inzetten. Hij is voortdurend op zoek naar creatieve oplossingen voor de problemen die hij om zich heen ziet en laat zich in deze zoektocht inspireren door inzichten uit de sociale psychologie. Hierbij heeft hij een pragmatische visie, want na zijn onderzoek naar creativiteit weet hij als geen ander dat een creatief idee zowel origineel als bruikbaar moet zijn.

Drs. Marenne Vlieg

Waarom doen we wat we doen? Hoe kun je mensen motiveren om gezonder te eten, of meer te bewegen? En hoe ontwikkel je een campagne die écht tot gedragsverandering leidt? Vanuit haar achtergrond in psychologische gedragsbeïnvloeding en communicatie- en informatiewetenschappen houdt Marenne zich hier graag mee bezig. Haar passie is het grondig analyseren van menselijk gedrag, om deze inzichten vervolgens op een creatieve manier te vertalen naar praktische oplossingen.

Drs. Paul Nales

Vanaf jongs af aan is Paul gefascineerd door gedrag en het maken van beslissingen. Waarom vertonen mensen bepaald gedrag in bepaalde situaties? En waarom maken mensen bepaalde keuzes in bepaalde situaties? Dit zijn vragen die Paul intrigeren. Door zijn Master in Strategisch Management en zijn Master in Economische Psychologie wilt Paul graag de brug slaan tussen het bedrijfsleven en de sociale psychologie. Zo heeft hij met veel enthousiasme onderzoek gedaan naar de impact van verschillende psychologische processen in verschillende economische situaties: van simpele economische keuzes tot complexe bedrijfsovernames.

Drs. Melanie Klösters

Nieuwsgierig en steeds op zoek naar antwoorden op haar vragen, dat is wat Melanie typeert. Zeker als dat over menselijk gedrag gaat, dat is waar ze namelijk erg enthousiast van wordt. Waardoor wordt het gedreven en hoe kan het worden beïnvloed? Met een achtergrond in de communicatie- en gedragswetenschap combineert ze haar kennis van wetenschappelijk onderzoek met gedragsonderzoek in de praktijk. Of het nu gaat over sociale ongelijkheid of veilig werken, lichamelijk bewegen of afval recyclen. Ze gaat graag aan de slag met gedragsvraagstukken om antwoord te vinden op de vragen hoe we duurzamer, gezonder en gelukkiger kunnen worden.

Op zoek naar meer informatie?